En bucket list för sommaren?

Har varje sommar sagt att jag ska hitta på det ena eller det andra, och oftast så behöver jag inte ens lämna kommunen för att göra de här sakerna. Men trots det så blir det nästan aldrig av!
Därför så började jag redan för några månader sedan att skriva en liten lista över saker som jag verkligen vill hinna göra i sommar och sa till Robert att nu när det står på listan så ska det göras!
Han lät kanske inte jättetaggad på det då men är faktiskt den som tagit tag och redan nu fått en del av sakerna gjorda. 
Så nu hoppas jag att vi fortsätter i samma anda och kanske kan vi då bocka av alla, eller i alla fall de flesta, av punkterna på denna lista.
2 är redan avklarade eftersom våren nu varit så otroligt varm och ser ut att fortsätta vara det. Så tänkte att jag redan imorgon ska skriva lite om de två saker som vi redan hunnit med.
Och om det är någon som läser, kom gärna med förslag på vad jag kan/borde göra innan sommaren är slut. Speciellt saker där Casper också kan vara med. 
 
För vissa kanske det låter jättetråkigt att planera sommaren eftersom man bara vill vara och ta det lugnt. Men tro mig, det har vi gjort i flera års tid nu och då också missat att göra en massa skoj. Speciellt med tanke på att vi har spenderat de flesta av våra somrar ensamma i våran lilla stuga.
Och som ni sedan kommer att lägga märke till så är det inga jobbiga saker som jag tagit med. Är inga långa resor eller andra tidskrävande aktiviteter utan bara små roliga sommarnöjen som jag kan göra tillsammans med min familj. Och vissa utav dem kan faktiskt kombineras så att vi hinner med fler på en och samma dag.
 
Tänkte att jag skulle skriva upp det som jag har skrivit ner hittills och inser nu att det är rätt många punkter. Sedan tänkte jag även att jag går tillbaka till det här inlägget och bockar av, även om jag nu också kommer att skriva ett inlägg om varje punkt på listan.
* Sova i husvagnen
* Äta slush och strutglass
* Äta på en finare uteservering
* Ha picknick
* Gå i skogen
* Fara till älgfarmen
* Marknad
* Bada på en badplats tillsammans med Casper
*Läsa minst tre böcker
* Bada i havet
* Motormuseumet i Vännäs
* Bilbingo
* Spontanresa!
* Vitterhuset
* Göra en midsommarkrans
* Spela minigolf
* Fara på djurpark
Denna punkt vet jag knappt om jag vågar skriva om att jag vill göra. Att lägga sina pengar på att gå på en djurpark och stödja en sådan är något som det hela tiden blir mer och mer prat kring. Det sägs att djuren lider och till viss del kan jag hålla med. De flesta djurarter som jag har sett på diverse djurparker skulle må så mycket bättre att av få leva i sin naturliga miljö. Eller de flesta? Alla skulle säker må bättre av det.
Och jag vet hur dum jag låter när jag säger att jag vill göra det för Caspers skull. Att folk kanske rynkar lite på näsan och säger att det bästa jag kan göra är att berätta för honom om hur dåligt det är så att hans generation kan jobba för att avskaffa sådana parker. 
Men ja jag får väl skämmas för mitt val och mitt val är att gå på en djurpark tillsammans med min familj. Klappa lite gårdsdjur, se lite djur som man kanske inte annars få se. Se den där glädjen i Caspers ögon när han får se djuren som han var för liten för att förstå sig på förra året.
Och sedan kanske vi helt bojkottar det i framtiden men i år vill vi gärna gå på en djurpark. Och jag hoppas att jag slipper påhopp för det.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0