Sjukstuga hos oss

Ja detta året började kanske inte världsbäst. Som jag skrev i måndags så fick även Casper feber där på kvällen, men var lika pigg för det.
Även på tisdagen var han pigg trots att han vaknade med 39,6 i temp! Hade man själv legat på det så hade man inte orkat många knop.
Men hade problem med att få tempen att gå ner, både med flytande alvedon och suppar och på kvällen låg det på 40,2!
Han fick därför somna på soffan medan vi såg på film på kvällen och sedan när han vaknade och inte alls mådde så bra så ringde jag 1177. Förstår att han var slö med tanke på att klockan var 23.30 men och innan jag kommit fram (45 min väntetid) så var han mycket piggare och satt och pratade. De sade även att de rekommenderade att kolla upp med läkare om tempen legat på över 39 mer än två mätningar i rad trots febernedsättande.
Var i alla fall vaken och kollade till honom hela natten och så fick han sova på soffan. Var rädd att han skulle få feberkramp med tanke på att det var så högt och inte gick ner så mycket efter alvedon. Fick veta att ipren tar bättre men svårt när man inte har det hemma.
 
Igår morse och förmiddag var han jätteslö och dålig i magen. Ville inte leka alls utan bara ligga på soffan, sova och se tv. Blev lite mer fart på han efter att pappa varit förbi och efter några skedar glass var han mycket piggare.
Hade ringt och fixat telefontid med VC på morgonen så fick komma in klockan 15.00 ändå och kolla till han. Allt såg bra ut förutom att tempen var på 39,6 då vi var där. For sedan och köpte ipren och mer alvedonsuppar så att de kunde kombineras de gångerna febern var riktigt hög. Gav han en dos av varje när vi kom hem och sen fick han sova en stund på soffan. När han vaknade efter ett par timmar var det nere på 37.5 och han var otroligt pigg hela kvällen.
Lite hosta och heshet bara men inget märkvärdigt.
 
Sen inatt så vaknade han igen och var ledsen. Ingen feber men fick ändå somna med oss. Han vaknade sedan igen vid 04.00 och då lade jag han i sin egen säng eftersom det blir så varmt för han att sova mellan oss. Det gillades inte och han grät en bra stund innan han lade sig ner. Direkt när han somnade rosslade han som tusan i 5-10 min, svårt att säga på rak arm innan det slutade.
Imorse var han jättehes, lät som det var en klump i halsen (så som man själv kan känna då man är sjuk men blir sedan lättare då man suttit/stått upp ett tag). Han hostade några gånger och sen var det bra. 
Men hes har han varit hela dagen, inte lika hemskt som imorse. Hostar till gör han också ibland men inte samma hosta som han har då han sovit utan denna låter mer som torrhosta.
 
Nu på eftermiddagen somnade han på soffan bredvid mig, lika rossligt nästan direkt. Vaknade sedan till av att han började hosta och blev ledsen och satte sig upp och ropade på mig. Då var han också sådär jättehes men släppte nästan direkt. Han lade sig ner och somnade om igen och rossel rossel i 5-10 minuter och sen som vanligt.
 
Var i kontakt med 1177 igen men de trodde de berodde på vällingen som han äter innan han somnar, däremot så åt han inget nu innan han somnade men tror att det kanske beror på slem, han dregglar som tusan på dagarna, men tror att det kanske beror på tänder och inte förkylningen för han har haft så nån vecka eller två.
Men man känner sig så otroligt dum när man ringer om saker som det här. Det är så självklart men när man hör det där ljudet som låter som en gammal gräsklippare så vill man ändå dubbelkolla med en extra kunnig person för att förhindra att det kanske kan vara något allvarligt. 
Slutsatsen så här långt då? Höja huvudändan på hans säng, ligga intill han tills han somnat (han har sedan han var mycket liten alltid somnat ensam, inte kunnat somna om vi varit där inne eftersom han då vill veta allt vi gör och vara med oss istället), se till att han sätter upp sig när han vaknar/ om han vaknar på natten, ge mycket vatten att dricka (vilket är i princip det enda han vill ha).
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0