5 februari: Nutelladagen & Runebergsdagen

Nutelladagen
Är det bara jag eller är nutella sjukt överhypat?  Varenda efterrätt/bakverk tycks ha en nutellaversion, det finns ju till och med nutellasemlor! 
Jag säger inte att jag tycker att nutella är äckligt men kan inte heller säga att det är det bästa jag har ätit heller, skulle aldrig falla mig in att sitta med en sked och äta direkt ur burken (ja, jag har testat men aldrig mer).
Har också testat att ha det på rostat bröd och det funkar men det är som det där chokladsmöret mamma köpte till oss när vi var mindre, det är gott ett tag, eller någon gång då och då. Skulle aldrig kunna äta det jämt. Sen så mår jag illa av att äta för söta grejer, som kladdkaka tillexempel. En bit går knappt ner för det blir för mycket! Trots det så verkar det bara vara bakverk innehållandes choklad som får mig at känna så, att äta choklad som det är har aldrig varit några bekymmer för mig. 
 
Men trots min negativa ton mot nutella så har jag hittat en sort med nutella som jag skulle vilja testa. Nämligen dessa:
 
 
De påminner lite om Kinder Bueno som jag alldeles nyligen börjat gilla, förut var jag inte alls förtjust i dem!
Kanske smakar dessa lite likt eftersom de båda innehåller samma nöt bortsett då från att krämen på Bueno ser mycket ljusare ut på bild.
 
 
 
Runebergsdagen
Okej, nu kommer vi till ytterligare en dag som jag aldrig har hört talas om tidigare, nämligen Runebergsdagen. Fick därför sätta mig ner och googla i vanlig ordning och det här var informationen jag fann:
 
Runebergsdagen är en dag som firas i Finland till minne av Johan Ludvig Runeberg. Han var författare och poet och ses i Finland som nationalskald. Men trots det så skrev han på svenska, vilket sedan översattes till finska och flera andra språk.
På den här dagen äts det även en bakelse som kallas för Runebergstårta. En tårta som det sas att han åt dagligen och som "uppfunnits" av hans fru. Men det finns det olika versioner om.
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0