Fullt upp

Nu när Casper har svinkoppor så är det verkligen fullt upp med allt som ska göras här hemma. Förutom att sköta de vanliga sysslorna som ibland är svåra att hinna med, i alla fall de dagar som Casper inte vill sova så mycket, så måste man nu göra en hel massa annat.
Så istället för att ligga och dra mig i sängen på morgonen tillsammans med Casper framför lite tv så kliver vi nu upp, om han inte vill äta och sova en stund till, och går sedan in i hans rum och gör allt med tvätt och smörjning av kopporna, byta om från pyjamas till rena kläder och sedan får han sitta i babysittern medan jag renbäddar både i spjälsängen och i vagnen, samt byter ut handduken som han brukar ligga på på fällen i vardagsrummet. 
Efter detta brukar jag sedan starta tvättmaskinen och sedan ge Casper mat, om han då inte har ätit redan. 
Sedan läste jag imorse att om man vill ha full effekt på penicillinet så ska man ge det på fastande mage, så 2 timmar efter eller 1 timma innan mat. Har kombinerat de här två och idag så har det funkat bra med när Casper själv "sagt till" att han vill ha mat, när han blir sådär grinig som han brukar bli när han är hungrig. Hoppas det fortsätter så. Så efter första måltiden eller första dosen (beroende på vilket han får först) så har jag skrivit upp när han ska ha nästa kur och när han tidigast och senast kan äta mat, blir han jättehungrig innan eller efter får han såklart mat, tänkter inte låta honom svälta eller vara hungrig en längre period.
Det går dessutom bara bra att ge han medicinen även om det inte är det bästa som finns, men verkar vara betydligt godare än barnmat eftersom han inte kräks upp det eller gör kräkljud.
Sedan går allstå dagen ut på att diska flaskorna efter varje måltid och medicinering, eftersom han får lite pärondryck efter varje dos, diska allt annat, ge Casper mat och ta hand om honom som alla andra dagar samt att springa upp och ner till tvättstugan och hänga tvätt, fylla i/plocka ur torktumlaren och vika rentvätt.
 
Idag har jag även hunnit med att städa och tvätta ur kylskåpet, dammsugat både på övervåningen och nedervåningen, plocka undan överallt och dessutom har jag fått ta tejp pch ta bort allt hundhår från mitt täcke (gick åt ungefär en hel rulle) eftersom Nova snart ska löpa så lossar hon extremt mycket hår och även om hon vet att hon inte får vara i sängen så hindrar det henne inte från att smyga upp och lägga sig där när man inte är i närheten.
Så det har varit fullt upp hela dagen idag. Det jobbiga med att bo i hus också är att det blir mycket spring mellan de tre våningarna som vi har och kan lova att det nu känns i fötterna. 
Men eftersom jag hunnit med så mycket idag blir det förhoppningsvis mindre att göra imorgon.
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0