Vegetarisk vecka?

Har många i min vänskapskrets och familj som är riktiga köttälskare, personer som inte kommer att förstå sig på mig i det här inlägget om de läser det. Personer som brukar klaga på mig när jag väljer att inte ha köttfärs i tacos eller när jag hellre äter couscous med stekta morötter till lunch än att äta rester med kött vi har hemma.
Nej jag är inte vegetarian, skrev alldeles nyss om våran middag idag som bestod av falukorv, men jag är inte heller den största köttälskaren av de alla.
Ofta får jag kött av min bästa vän B och jag är otroligt tacksam då vi alltid får fina råvaror som jag försöker tillaga med diverse recept men än så länge har jag bara lyckats riktigt bra någon enstaka gång, men man lär sig ju inget om man inte vågar testa och misslyckas. 
Kanske beror det på det att jag inte är världens köttälskare. Trots att jag har ätit kött så mört att det smälter i munnen, kött med smaker som inte går att beskriva lika mycket som jag ätit kött som varit segt, smakat absolut ingenting eller nästan smakat "avlopp". 
Tragiskt nog så är det oftare som jag ätit kötträtter som varit mindre goda än kötträtter som varit fantastiska.
 
Så med det sagt kanske jag kan gå vidare med mitt inlägg som det var tänkt. 
Jag funderar på att ha en vegetarisk vecka och det är inget jag har kommit på bara sådär utan det började redan när jag gick i högstadiet. Jag sa ofta till pappa att jag ville testa på att vara vegetarian i en månad men han var inte sugen på att laga två olika middagar då jag har en superkräsen lillebror som hatar det mesta i grönsaksväg och skulle vägra att röra maten om den var vegetarisk alla dagar i veckan.
Så det blev aldrig av.
Sedan blev jag tillsammans med Robert och vi flyttade ihop och till en början åt vi det vi hade hemma, det andra gav oss eller det som var billigt, blev därför mycket pasta och halvfabrikat de första åren.
Och visst har tankarna på en vegetarisk månad funnits där under dessa 10 år som nu har gått men de har ändå inte blivit av, mest nu för att jag inte varit så sugen på att laga två måltider då Robert som äter mycket, inte äter allt.
Men nu går jag i lite nya tankar och det är att minska ner månaden till en vecka, har hittat massa recept som jag vill testa som alla är vegetariska och varför inte ge det en chans under en vecka.
För vem säger att man måste äta kött bara för att det är det vi gjort i alla tider? Och att man sedan hjälper natur och miljö en liten bit om man väljer bort det ett tag är ju inte fy skam det heller
 
Med detta sagt så är det bestämt. Under 2017, förhoppningsvis snart, kommer jag att ha en vegetarisk vecka, kanske till och med längre, och innebär det att jag måste laga två maträtter får det vara så. Men jag tror nog att det finns mycket som Robert kan tycka om också.
Jag ser fram emot att testa nya recept och ja när Casper blir större kommer jag att ge han både kött- och vegetariskarätter, det sista jag vill är att han ska bli ett pannkaksbarn som äter det 5 av 7 dagar i veckan.
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0