Vart tog min energi vägen?

Sitter och gör absolut ingenting trots att det är nu när Casper tar sin eftermiddagslur som jag borde passa på att göra saker. 
Det där är en sak som jag tycker varit lite tvetydigt sedan Casper föddes. Från början så fick man alltid höra "vila när bebisen vilar" , gäller väl främst till de stackare som har ett barn som är uppe på nätterna, vaknar ofta m.m.
Själva har vi haft turen att ha en liten kille som sovit bra, och sen vi började med ersättning efter en månad, bara vaknat 1 gång per natt (notera att det funnits undantag) och ätit för att sedan somna om igen.
Men nu när Casper är lite äldre så tycker jag att man då oftare hör att när han sover så ska du passa på att få saker gjorda. 
För mig hade det varit bättre om det var tvärtom. Innan gillade han att ligga och titta på tvn i lugn och ro, han tog sig inte iväg från sitt lilla täcke utan låg där och surrade med hundarna eller leksaker medan jag donade på.
Nu däremot, ungen är överallt och ingenstans, kryper snabbt som attan. Senast igår hann han in på toan på mindre än 10 sekunder, eller den tiden det tog för mig att plocka ut muggen med vatten ur mikron och måtta i några matskedar välling, och då startade han ändå från köket.. Där inne låg han sedan, och jag skäms för att säga det, med kattbajs i handen som han hittat på golvet (Findus!!). Hann precis se när han plockade upp den så han hann som tur var inte äta den...
Bara jag som känner mig som en urusel mamma då jag inte hinner upptäcka saker som denna innan barnet gör det?
Så ja, jag jagar alltså nyfiken bebis på dagarna samtidigt som jag packar ner ett helt hus i kartonger. Tur ändå  är väl att han gillar att se tv från spjälsängen fortfarande. även om barnkanalen slutat fungera, så övervåningen är lättare att packa än nedervåningen, iaf då han är vaken.
 
Det kanske inte är så konstigt att jag känner mig trött på dagarna. Förutom att packa, jaga bebis och inte att förglömma leka med bebis vilket är det bästa på dagarna, för det är något jag prioriterar varje dag, så sover jag dåligt vissa nätter.
Jag ska inte ljuga, nattsömnen har alltid varit dålig för mig och att somna har varit det jobbigaste. Men nu när jag kommit på ett knep som gör det lättare (efter snart 26år på jorden!) så är det det som stör mig då jag väl sover som är jobbigast.
De senaste nätterna har varit fulla med drömmar, inte nödvändigtvis dåliga men igår tillexempel så var jag inne i 4-5 drömmar samtidigt. Allt snurrade som i en karusell, det hoppade så fort att människorna i dem bara hann säga några ord åt gången, samt att jag då också bara hann se ett par saker i min omgivning varje gång. 
Detta resulterade i att jag vaknade flera gånger, kände mig både sinnesförvirrad och yr och långt ifrån utvilad. Tänkte gång på gång att kan jag inte bara få drömma om en sak, i normaltakt och få sova lugnt de timmar som är kvar av natten? Fungerade efter 4e gången jag vaknade och har ingen aning om vad klockan kan ha varit då.
 
Inatt har jag sovit mycket bättre och somnade inte alt för sent. Trots det så sitter jag här och känner mig så slö. 
Dagen flyter på som sirap. Började med en morgonpromenad till OK för att pumpa däcken på barnvagnen, fick hjälp av min snälla pappa som alltid ställer upp!
Efter det en snabb tur till Konsum för att köpa lite småsaker till dagens middag då det blev ändrade planer eftersom Robert åkte till Umeå för lite ärenden samt för att hämta vårat nya köksbord + stolar till huset.
När vi kom tillbaka fick Casper lite fika sedan var det sovdags för övertrött bebis. Ville han sova? Nä. Men surra över en timma var kul, tills tröttheten tog över och blev gråt. Fick gå upp och lägga mig bredvid honom en stund, sjunga lite vaggvisor och dylikt med min hemska sångröst (något som alltid funkar och även gjorde denna gång).
Detta var 13.20, snart två timmar sedan och jag har inte gjort något mer än att glo på datorn. Och nu vaknade Casper igen. 
Jaja, energin brukar komma på eftermiddagen, hoppas på det idag. Ska rensa ur trappförrådet, Roberts garderob, rensa lite papper och tömma badrummet på nedervåningen innan jag kan vara nöjd med dagen.
 
Känner mig även tvungen att tillägga (för er spammare som inte läser utan bara lämnar konstiga kommentarer på ryska(?) ) att ja Robert hjälper till så gott han kan. 
Senast i helgen tömde han både garage och bod och körde iväg till nya huset. I veckan har han jobbat på dagarna och hjälpt till en del på kvällarna, trots att han varit supertrött och haft svårt att ställa om sig efter semestern.
Så med det sagt ska jag gå upp och prata lite med min älskade son samtidigt som vi ser nå skräp på tv och tömmer den förbannade garderoben!
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0