Vecka 50: Mjölk

Enda sedan jag var liten så har jag fått höra hur bra mjölk är och framföraltt för skelettet. Dessutom skulle den göra dig lika stark som fantomen.
Men nu på "äldre dar" så har jag även fått veta att mjölk inte är så bra och detta främst för oss vuxna. För tydligen så finns det inget i den som vi behöver och det har gjorts en del forskning kring detta. 
Men samtidigt så får man även höra hur vi i de mörkare delarna av vårat land måste dricka mjölk om vi vill ha i oss vårat extra D-vitamin som vi inte får från den frånvarande solen.
 
Hur som helst så är detta inget som jag bryr mig om egentligen, tycker bara att det är intressant. Själv så skulle jag aldrig ge upp mjölk och det finns ingen godare dryck till maten, även om vi för det mesta dricker dricka till de flesta måltiderna bara för att det är det vi oftast har hemma.
När jag var liten så var dricka sällan ett alternativ som måltidsdryck och även om mjölken nu skulle vara så onyttig så tror jag ändå att den är bättre än dricka.
Sedan kanske man undrar varför jag inte bara dricker vatten istället om jag nu ska älta det här med nyttigt eller ej men sanningen att säga så mår jag sällan bra av vatten. Jag vet att det låter konstigt men får ofta halsbränna eller magont då jag dricker vatten. Sommaren 2014 då jag jobbade hela sommaren i den otroliga värmen ja då blev det några glas vatten som gick ner varje dag.och samma sak hela tiden, magont eller halsbränna. Men konstigt nog händer detta väldigt sällan med kolsyrat vatten. 
Jag vet hur det låter då vatten är det mest naturliga vi har men kan även säga att de dagarna som jag inte drack vatten så mådde jag bra. Enda gångerna det går att dricka vatten för min del är när jag är hos personer med friskt vatten.
Men nu var det inte vatten detta skulle handla om utan mjölk.
 
Enligt mig finns det en del maträtter och dylikt som man bara måste dricka mjölk till för att de ska smaka som bäst och dessa är:

* Varma bullar. Till kalla bullar funkar väl saft, dricka eller te men till just varma och nybakta bullar måste det alltid vara iskall mjölk. 
* Palt. Här finns det nog ingen annan dryck som funkar än just mjölk. 
* Pannkaka. Kanske är det något speciellt med mjölk och mjölmat men även pannkaka är en sådan rätt som smakar bättre med ett glas mjölk till.
* After eight. Ja jag är inte som alla andra men ska jag äta after eight ja då måste jag ha ett glas mjölk till. Hade jag varit en kaffedrickare kanske jag druckit kaffe till men nu är jag inte det så då får det bli mjölk. 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0