Krångel, krångel, krångel

Jag vet att jag skrev att jag skulle bojkotta tåget helt men det visade sig idag att jag inte hade något annat val än att åka tåg.
Det är nämligen så att jag ska till sjukhuset imorgon och det var tänkt att Robert skulle följa med men eftersom jag inte kunde få tag på kallelsen, så att han kunde lämna in den på jobbet, så kunde han inte följa med.
Började därför kolla bussar tidigare idag men det var som jag trodde, inga bussar som går enda upp till sjukhuset utan man får antingen gå (vilket jag gjort några gånger men går alltid vilse) eller så får man köpa biljett på ett annat ställe i stan och så får man ta lokalbuss (har ingen aning om vart man gör det någonstans så skulle fått gå vilket som).
Så det enda alternativet som återstod vad alltså tåget.
 
Så nu har jag suttit och beställt biljett. Tydligen så måste den beställas via SJ trots att man åker med norrtåg. När man sedan betalar för biljetten så kan man välja om man vill att den ska skickas med e-post, sms eller hämta ut den på närmaste återbud. Eftersom det inte finns något återbud här och att jag inte litar på att den kommer fram som den ska om jag väljer sms så tog jag e-post.
Fick den för en stund sedan på en pdf fil som man ska kunna visa direkt i telefonen,vilket jag kan göra, men detta gäller bara biljetter till SJ tåg och eftersom jag ska åka med norrtåg så funkar tydligen inte det.
Så får se om jag lyckas skriva ut biljetten, tur för mig att vi nyss fått en ny skrivare med färgpatroner som ej är slut.
 
Sedan kommer vi bara till nästa bekymmer imorgon. Kommer jag ens att få åka tåget med min biljett. Efter betalningen kan man läsa lite och där står det att giltig ID handling måste visas upp tillsammans med biljetten. I mitt fall så är inte problemet att jag inte har något leg utan mer att det gått ut, för över ett år sedan. Men vad ska de göra? Kasta ut mig i farten? Nä men kanske tvinga mig att betala ännu en gång fast med kort + straffavgift. 
Men troligtvis händer inte det. De kan ju inte kräva att jag ska skaffa giltig legitimation på en dag bara för att kunna åka tåget.
 
Nä detta ställer bara till med en massa krångel. Jag är ändå inte helt okunnig på allt som har med internetbetalningar att göra men det här var ju bara jobbigt. 
Lättaste måste ju vara att bara sätta sig på tåget och sedan dra kortet men ska man göra det nu så kommer det att svida på kontot tack vare den där straffavgiften som de tar.
Jag säger som mamma. Stackars pensionärer som ej har dator eller förstår sig på hur det fungerar med internetbetalning.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0