Några dagar i stugan

Det blev några dagar i stugan. For som sagt dit i onsdags och kom hem i söndags. Hade turen att få åka med pappa eftersom han liks skulle till Vännäs då. 
Men det har inte varit jätte roligt att vara i stugan, inte så roligt som det brukar vara. Detta väder gör en verkligen deprimerad och det gick knappt att vara ute och framförallt inte på isen då det var så mycket vatten på den. 
 
Så i Torsdags blev det bara att plugga hela dagen. Sedan på kvällen kom en kompis till Robert som skulle sova över. Så lite senare på kvällen så for vi till en grillstuga inte långt ifrån våran stuga för att grilla. Vi testade att göra fläskytterfilé på våran nya muurikka och det blev riktigt gott, däremot så hade Robert kryddat det lite väl mycket så ångrade att jag inte tog med mig något att dricka. 
 
Sedan på fredagen så gjorde vi inte så mycket. Vi vaknade så sent så hela dagen gick åt ganska fort. Men vi åt i alla fall god middag, fläskfilé tillagad på muurikkan och potatisgratäng. Till det hade vi en pepparlöksås och tranbärsgelé. Hur smaskens som helst.
Efter maten så for vi över till Roberts mamma för att låna duschen och sedan blev det några rundor med kortspel innan vi gick och lade oss. 
 
På lördagen var vi som mest duktiga. Jag läste engelskaromanen och läste strax över hundra sidor. Samtidigt som jag emellenåt gick ut och hjälpte Robert att stapla det som han kapade upp från stockarna vi har fått. Nu är det bara att invänta sommaren då de ska klyvas också. 
Sedan så for Robert och handlade och jag fortsatte att läsa tills han kom tillbaka.
Efter maten som blev renskav, wokgrönsaker, lök och bacon i pitabröd tillagat på muurikkan så satte vi igång att städa i stugan.
Vi tog även ut kökssoffan som har tagit upp halva köket. Istället för soffan så kommer vi nu att sätta in en diskbänk där inne så att man slipper diska utomhus. Vilket kommer underlätta välidigt mycket på vintern men även under regniga dagar då man inte är så sugen på att stå utomhus bara för att diska.
Vi höll på med städningen till 21.00  någon gång och sedan spelade vi kort och åt chips och hade mys innan vi gick och lade oss. 
 
Sedan på söndagen så var det bara att kliva upp när pappa ringde, börja packa och se till så att ingen mat blev lämnad. Vi la även enris inne i stugan för att se om det kommer att hålla råttorna borta. Är verkligen ett råttår i år men inte så konstigt när det inte finns någon snö, läste på VK att desto mindre snö desto mer råttor inomhus och det stämmer nog ganska bra.
Nu när jag nästan har skrivit en hel roman så är det väl dags att bjuda på lite bilder istället.
 
Glömde skriva det men i onsdags när jag kom till stugan så möblerade vi om. Har flera gånger sagt till Robert att vi borde ställa soffan mot andra väggen för att få mer plats, han har hela tiden sagt att den inte kommer passa där men se så fel han hade och det kanske inte blev så mycket mer plats men skillnad blev det. (För er som undrar så stod soffan mot väggen där "extrasängen" står just nu).
 
Och när jag liks är inne på soffor, så här såg det ut när Robert körde över kökssoffan till fastland.
 
En bild på Nova i grillstugan
 
Ännu en bild på Nova i grillstugan där hon hittat en "pall" att sitta på.
 
 
 
 
 
Matlagning på muurikkan
 
I söndags när vi packat klart och lagt all packning i skoterkälken så tyckte Robert att vi skulle fara och pimpla tills pappa ringde. Dvs han pimplade meddan jag satt kvar på skotern. 
 
Även Nova satt kvar på skotern. Hon som brukar älska att springa och jaga Robert när han kör har inte gått många meter på isen under de dagarna vi har varit där. Hon har inte varit ute alls överhuvudtaget. Så fort man har gått ut eller släpt ut henne ensam så har hon mest bara stått på trappen utanför dörren och väntat på att få gå in igen.
 
Till nästa stugsväng så hoppas jag på mycket bättre is och mycket bättre väder!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0