Julen

Nu är julen slut och nu är det inte länge kvar tills det är ett nytt år igen. Jag har haft jättetrevligt under de här dagarna och det har känts som om det har varit många fler dagar än vad det har varit. Tänkte jag skulle skriva lite om vad vi har gjort under de här dagarna.
 
Tisdag 23/12: For hem till mamma på morgonen medan Robert for och hämtade våran fisk som vi lämnat in på rökning. Mamma hjälpte mig att färga håret och blev precis klar när Robert kom för att hämta mig.
Sedan var det bara att åka mot stan där vi först for och köpte Daniels julklapp från familjen och sedan for vi på ÖoB för att handla lite och efter det var det raka vägen mot Holmsund där vi först handlade allt till ostbrickan på kvällen och sedan for vi hem till Roberts pappa. 
Så på kvällen spelade vi bingolotto och åt krustader med olika fyllningar, kex, ost, chips o dipp och såklart massa julmust till mig! 
Vi vann ingenting på bingolotton men det gjorde inte så mycket för vi hade roligt i alla fall.
 
Mina krustader, den till vänster är med räkfyllning (till Robert och Erik) och den till höger är med avokadoröra (till mig som inte äter räkor). De blev bra förutom att de blev mjuka, så tips till er som ska göra sådana är att lägga i fyllningen just innan servering.
 
 
Onsdag 24/12 Julafton: Dagen började med att jag for hem till mamma eftersom Robert for ut för att fiska (ja han for att fiska på julafton...). Jag umgicks med släkten, åt julgröt och gjorde mig i ordning. 
När Robert kom så panikköpte vi lite mer julklappar som jag även fick panik slå in innan vi for.
Sedan var det bara att rulla mot storarmsjö för att spendera julafton tillsammans med Mariette, Roger, Johan, Therese, Roberts mormor Maj-britt, hennes karl Kalle, Roberts moster Irene "Pyret" och hans morbror Stefan. 
Vi hade jättetrevligt där och som vanligt när man är och hälsar på hos svärmor så får man god mat och man behöver inte gå hungrig därifrån.
Sedan så måste jag varit snäll i år för minns inte den gången jag senast fick så här mycket julklappar ;)
När vi sen kom hem på kvällen så öppnade vi julklapparna som vi köpt till varandra + julklapparna vi fått av Mats, mamma och Erik. 
Jag fick två böcker av Robert och han fick sin efterlängtade djuprigg av mig ;) 
 
Jag på julafton
 
På väg till Storarmsjö, blev ett stopp på vägen eftersom Robert tvunget skulle titta på en död öring han fått tips om...vad ska jag göra åt denna fisketokiga karl?...
 
 
 
Torsdag 25/12 Juldagen: På morgonen for vi för att hämta lillebror Daniel för att sedan åka vidare mot Åsele och hälsa på pappa. Var meningen att Daniels flickvän Nike skulle med men hon var hemma och var sjuk, även Torgny fick stanna i Vännäs hos mamma. 
På vägen såg vi en massa renar och Nova, som hatar renar, blev lika tokig varje gång. 
Hemma hos pappa blev vi bjudna på julmat och till efterrätt blev det fika bestående av bullar, kakor, tårta och chailatte (tack snälla storebror Anders som for och köpte det bara för att jag var sugen på det ;) )
Sedan fick jag även träffa mina bröder Göran och Anders, Görans flickvän Elin och deras son William och sedan var pappas särbo Lea också där. 
Efter både mat och fika blev det julklappsöppning och även denna dagen blev jag överöst med julklappar ;)
Minns inte när alla syskon på pappas sida var där samtidigt sist men det var massor med år sedan, så nu kan pappa snart byta ut fotot på oss fyra till ett nytt vi tog. 
 
 
Det enda tråkiga denna dag var att jag lyckats tappa bort mitt halsband jag fått dagen innan av Erik. Men ibland har även jag tur och hittade det i trappen när vi kom hem. 
 
Dålig bild men är i alla fall renar för er som undrar. Dum som jag var glömde jag ju spara bilden på telefonen efte att ha tagit den med snapchat, tur Robert är snabb när det gäller screenshot ;)
 
Var även tvungen att fota och dela med mig hur fint pappa har gjort till fåglarna på balkongen. Han har även satt upp en grej som Daniel har gjort dit fåglarna kan gå in för att äta. Och eftersom det var runt -27 när vi kom dit så hade han även ställt fram en stol med lyktor fyllda med värmeljus så att fåglarna fick lite värme där. En sann djurvän är han i alla fall min pappa. ♥
Fredag 26/12 Annandag jul: Började som vanligt dagen hemma hos mamma där jag umgicks med släkten medan Robert var ute och fiskade i -22 grader. När han var klar med det så kom han för att hämta mig oc h vi for hem för att vänta in Johan och Alex som skulle komma för att hälsa på. Vi hade även sådan tur att de lagade mat åt oss, vilket de gärna får göra fler gånger ;)
På kvällen drack vi  lite och fick även besök av en kompis och hans tjej. Blev även en sväng på krogen här intill.
 
Lördag 27/12: Var trött och sliten hela dagen, började med att vi for och åt pizza, dock sallad för mig, och sedan blev det film.
När grabbarna farit somnade jag och efter att ha slösat bort en lång stund på att sova så tittade jag och Robert på The Notebook och åt kex och ost vi hade över sedan uppesittarkvällen. Efter det så for vi ut med bilen en sväng och tog även med oss hundarna och släppte ut dem vid badet så att de fick springa av sig lite. Däremot hade de bråttom in när jag öppnade bagageluckan, förstår dem med tanke på hur kallt det var ute. 
 
 
 
Söndag 28/12: Igår spenderade jag också dagen hos mamma och om ni undrar så var Robert och fiskade, inte ovanligt men efter operationen kommer han inte kunna göra det så det gäller väl för honom att passa på.
Sedan åt vi även middag där och var verkligen supergott, men när storebror Magnus hjälpt till att laga maten så kan det inte bli annat än gott!
Efter det så for vi hem för att våran kompis Mattias kom på besök. Vi surrade och tittade på film. Var längesedan som vi umgicks nu eftersom han har skaffat en ny tjej och vi har haft fullt upp med annat så var kul att han kom förbi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0