Kanske inte borde ropa hej?

Jag har  både hört att det bara är en myt att hankatter slutar markera efter en kastrering och att det hjälper hur bra som helst. 
Anledningen till att vi valde att kastrera Findus var ju först och främst för att han och Mellis inte skulle skaffa några kattungar tillsammans. Inte för att det inte skulle vara kul med kattungar men Mellis är nästan för gammal och har redan haft två kullar med underbara små bebisar så hon behöver inga fler. Sedan så finns det ju massor med katter idag som inte har några hem redan.
 
Men vi hade även problem med att Findus kissade mer utanför i kattlådan än i och med det så menar jag nästan överallt. Han bajsade även på många ställen där han inte skulle göra det som under soffan eller bredvid toalettstolen. Testade massor med olika sorters kattsand och var även noga med att rensa kattlådan och rengöra den ofta men inget hjälpte, han kunde gå på lådan någon gång efter man hade rengjort den och lagt i ny sand.
 
Men nu efter kastreringen så har han gått på lådan VARJE gång och har inte pinkat eller bajsat någonstans förutom på lådan oavsett om den varit nyrensad eller ej. 
Så jag vet inte om jag ska tacka kastreringen för detta eller om jag kanske är för snabb med att hoppas att han har slutat med detta beteende men håller tummarna i alla fall att han fortsätter som han har börjat. :)
 
 
 
Nu låter det som att Findus skulle vara en elaking som bara använder hela lägenheten som toalett. Men han är faktiskt världens finaste lilla kille. Så kelig, nyfiken och social och älskar hundar mer än andra katter ;)

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0