Bokönskelista 2015

Julen är på ingående nu och då är det dags att skriva önskelistan för de böcker som jag önskar mig. Skrev en sådan innan jag fyllde år i augusti som ni hittar HÄR och dessa önskar jag mig fortfarande men eftersom jag redan skrivit ett inlägg om dessa för inte så länge sedan tänkte jag inte göra det igen utan istället ta andra böcker som jag önskar mig. Man kan väl knappast ha för många böcker på sin önskelista? ;)
 
 
1. Femtio nyanser av honom - E L James
2. Femtio nyanser av mörker - E L James
3. Femtio nyanser av frihet - E L James
4. Grey - E L James
 
Jag känner mig som en av de sista människorna då jag fortfarande inte läst dessa böcker men jag har sett filmen och är otroligt nyfiken på böckerna som fått sådan kritik världen över.
 
 
1. En shopaholic i Hollywood - Sophie Kinsella
2. Bröllopsnatten - Sophie Kinsella
3. Flickan från tjugotalet - Sophie Kinsella
 
För ett par år sedan så läste jag hela shopaholic-serien och nu när det kommit ut en ny bok så är det kanske inte så konstigt att den hamnar på min önskelista?
Sophie Kinsella har ett lättsamt sätt att skriva jag gillar hennes stil, så även två av hennes andra böcker hamnar därför på min önskelista.
 
 
1. Mitt liv med Bob - James Bowen
2. Jul med Bob - James Bowen
 
Och ja jag vet att jag skrev här ovanför att jag INTE skulle ta med några böcker på denna önskelista som jag tog med på min förra från augusti men nu blev det så i alla fall.
Gatukatten Bob är nog, utan tvekan, den absolut bästa boken som jag någonsin har läst! Jag är en kattmänniska uti fingerspetsarna och detta var en sådan fin och underbar berättelse om katten Bob. Har sedan sista sidan önskat mig den kommande boken som är Mitt liv med Bob och igår när jag var på stan med mamma och fick se denna boken framför mig så påmindes jag om hur mycket jag verkligen önskar mig den. Fick även en glädjande överraskning när jag fick se ytterligare en bok med denna underbara katt, d.v.s boken Jul med Bob
Jag stod och log som en dåre inne på akademibokhandeln och blev alldeles varm i hjärtat när jag spanade in dessa böcker.
De här är nog de två som är högst upp på min önskelista i år!
 
1. Airhead - Meg Cabot
2. Att vara Nikki - Meg Cabot
3. Jagad - Med Cabot
 
Jag har läst ett par ungdomsböcker skrivna av Meg Cabot tidigare och gillat dessa och antar att de här är i ungefär samma stil.
Även om jag är 24 år gammal så kan jag ändå uppskatta en bra skriven ungdomsbok och efter att ha läst lite om dessa så tror jag att de är något som jag skulle gilla.
 
Anne Franks dagbok
 
Jag har lovat mig själv att läsa lite mer "traditionella" böcker eller vad jag ska kalla det och hur dumt det än låter så har jag ALDRIG läst Anne Franks dagbok vilket egentligen känns lite synd då den är så pass välkänd. 
 
 
 
1. Katten Cleo - Helen Brown
2. Vår hund Oogy - Larry Levin
 
Jag anser att djur är det absolut bästa som man kan ha här i livet, har ju själv fyra pälsklingar som förgyller mina dagar. Djur kräver mat, vatten, tid och kärlek men för det så får man så otroligt mycket tillbaka och det är det här som djuren ger oss som gör att vi vill berätta om dem, eller som dessa författare, skriva om dem.
Jag har tidigare läst två djurbiografier och det är Gatukatten Bob av James Bowen (ja jag vet att jag babblar på mycket om den boken men den är fantastisk) och Marley och jag av John Grogan, en bok som visar alla sidor av hur det är att vara hundägre.
I Katten Cleo får vi följa en familj som just bestämt att skaffa en katt till sin ena son. Men innan katten levereras dör sonen men katten får ändå en plats hos familjen och hjälper dem i deras sorgearbete. 
I Vår hund Oogy får vi istället följa en valp med en tuff uppväxt som i sista sekund adopteras av en familj och istället för avlivning får komma till ett hem och bli älskad.
Dessa böcker ser jag verkligen fram emot att få läsa!
 
Det var några av de böcker som jag önskar mig just nu. Denna lista hade kunnat göras kilometerlång då jag älskar böcker i alla sorters genrer och får nya "önskeböcker" varje dag men dessa är väl de som ligger längst upp just nu.
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0